Friday, May 24, 2024
HomeСпортГеорги Божилов донесе три точки на Костинброд срещу Пирин (Разлог)

Георги Божилов донесе три точки на Костинброд срещу Пирин (Разлог)

ОФК Костинброд постигна инфарктна победа, след като се наложи с 1:0 като домакин над отбора на Пирин(Разлог). Трите точки донесе Георги Божилов с гол в 85-та минута.

Двата отбора водят директна битка помежду си за оставане в Югозападната Трета лига. На трибуните да подкрепят отбора бяха и кметът на община Костинброд Трайко Младенов, председателят на Общинския съвет д-р Атанас Тенев и общинските съветници Борислав Здравков и Димитър Григоров.

Срещата започна с натиск на възпитаниците на старши треньора Христо Коилов, като на два пъти бяха близо до това да открият резултата, но удари на Борислав Будинов и Георги Илиев с глава прелетяха на сантиметри от горната греда.

Второто полувреме започна кошмарно за отбора на домакините, след като в рамките на 6 минути Цветомир Тодоров си изкара два жълти и накрая червен картон, и главният рефер Димитър Буров го изпрати под душовете преждевременно. Гостите се възползваха от така развилата се ситуация и наложиха натиск, но костинбродчани бяха добре подредени и не допуснаха сериозни опасности пред вратата на Валентин Галев.

Все пак в 85-та минута след центриране от фаул Георги Божилов се извиси над всички и не остави шансове на стража на пиринци, с което донесе и трите толко важни за спасението на тима си точки.

С победата си тимът от Костинброд вече са с 15-и с 25 точки във временното класиране и се отдалечиха от опасната  зона.

Отборът на Пирин(Разлог) остава на последното 20-о място с 18 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular