Sunday, May 12, 2024
HomeСпортОборище приземи Витоша на „Летище“ в мач с 12 картона

Оборище приземи Витоша на „Летище“ в мач с 12 картона

На стадион „Летище“ отборът на Оборище(Панагюрище) победи Витоша (Бистрица) с 2:1 в среща от 24-ия кръг за първенството на Югозападната Трета лига. В този мач отборът на гостите бе зареден с амбиции за спечелване на двубоя с цел съхраняване на надеждите си за излизане от опасната зона.

Атаките пред вратата на домакините донесоха успех едва в  44-ата минута. Тогава след центриране от статично положение в наказателното поле на ВитошаГеорги Божилов от гостите се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата за 0:1.В самия край на продължението на полувремето Николай Замфиров наказа бившия си тим, като се възползва от груба грешка на защитата на гостите и изравни за 1:1.

Втората част на срещата се очакваше да бъде по-напрегната. В 54-та минута Петко Петков се пребори в наказателното поле на домакините и опъна мрежата зад стража им за 1:2. До края на мача тимът от Панагюрищеможеше  да реализира още попадения, но направи пропуски отблизо срещу вратаря на домакините.

Срещата беше изключително нервна, имаше много грубости на терена, но главният съдия Благой Манов се справи отлично, подпомогнат от  асистентите си Костадин Тановчев и Георги Стоянов. Арбитърът показа общо 12 жълти картони, от които 8 за домакините и 4 за гостите.

След победата Оборищеса 19-и с 20 точки, а Витоша е 12-и с 31 точки.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular