Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаГЕРБ официално представи листата за 10-и МИР в Дупница навръх 14-ия си...

ГЕРБ официално представи листата за 10-и МИР в Дупница навръх 14-ия си рожден ден

  • Водачът Христо Терзийски: Тръгваме напред, за да искаме най-доброто развитие за нашия район!

  • Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Даниел Данчев предрече успех на предстоящите избори

С №28 в бюлетината

„За мен е чест и отговорност да съм водач на листата на коалицията „ГЕРБ-СДС“. Коалиция от най-голямата и най-старата дясна партия, които са членки на ЕНП и със свои представители в Европейския парламент. Тази коалиция иска да предложи на българските граждани на нашата страна сигурност, стабилност, икономическо развитие и просперитет. За мен е чест да съм капитан на този отбор, който е съставен от едни изключителни жени и мъже в своята област.

Ние ще покажем експертиза и в културата с Люба Пашова, и в икономиката с Анелия Любенова, в медицината с моя приятел д-р Александър Паризов, както и с Мишел Виячева в областта на фармацевтиката. Можем да кажем същото за Станислав Тенев в сферата на земеделието. Освен опита обаче ние предлагаме и енергията на младите хора с шампион като Даниел Александров и Мишел. Нашата листа е една прекрасна амалгама от млади хора и опитни такива. Тръгваме напред, за да искаме най-доброто развитие за нашия Кюстендилски район”.

Това заяви водачът на листата Христо Терзийски по време на официалното представяне на кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ – СДС за област Кюстендил в Дупница. Първият в листата отбеляза, че е емоционално свързан с Дупница и конкретно със село Самораново, където е отбил военната си служба. Подчерта също, че коалицията разчита на подкрепата на избирателите, за да може страната да върви напред, за да върне младите хора и нашият регион да има по-добро бъдеще.

Медалист от световни и европейски първенства по борба, Даниел Александров, който в момента е на състезание в Унгария и се включи чрез видеовръзка, даде заявка, че ще работи за младите, за  развитието на целия регион и на родния си град Дупница. „Много от вас вероятно се питат защо скочих в политиката. Първо, защото мога да водя битки и, второ, мога да бъда полезен в дадени сфери – спорта, младежките политики и туризма. 15 години обикалям по света, видял съм много практики, които ако приложим в Дупница и околностите, ще се превърнат в райски кътчета. Боли ме да гледам как много българи се състезават за други държави, развяват техните знамена, затова приканвам младите – да останат в България, да създадат семейства, да градят къриера. Останете в България“, посочи Дани Александров.

Председателят на Общински съвет – Кюстендил и кандидат за народен представител Михаела Крумова се обърна с думите: „По образование съм юрист, по професия съм адвокат, а призванието и моето желание е да служа на хората.“ Тя допълни, че е родена и израснала в Кюстендил, заедно със своето семейство живеят и работят в родното си място. „Искаме да продължим започнатото през предишния мандат по отношението на върховенството на закона и борбата с корупцията“, обясни Крумова.  “По отношение на експертизата, която имам аз в сферата на законодателната власт, мисля, че правителството заложи една дългосрочна програма във всяка една област, която за съжаление не можа да бъде изпълнена в тези кратки 4 години. Би следвало да му дадем шанс да продължи започнатото”, допълни Михаела Крумова.

Популярната родна водеща по БНТ Люба Пашова, която е от Кюстендил и също е част от листата на ГЕРБ, заяви, че в Дупница и конкретно на сцената на Общинския драматичен театър „Невена Коканова” се чувства като у дома си. Именно тук тя се връща към актьорската си професия, участвайки в постановки като „Ганьо Балкански” и „Големанов”, благодарение на бившия директор на театъра Славчо Пеев, който стабилизира театъра. Люба Пашова подчерта, че неин приоритет ще бъде културата в областта, без да дели отделните общини и населени места.

„Културата е нашата памет. Не можем да живеем без памет. Без култура и без памет ние нямаме бъдеще“, подчерта обичаната телевизионна водеща.

Анелия Любенова е човекът, който десетилетия наред работи за каузата на Съюза на демократичните сили – тя също е част от листата на коалицията. „За мен е чест да съм част от листа, чийто водач е министър Христо Терзийски. Чест е, че съм в листа, която има евроатлантическа насоченост и се противопоставя на това страната ни да тръгне по друг път на развитие“, подчерта тя. „За нас основен приоритет продължава да бъде образованието. През изминалия мандат правителството и г-н Борисов пое ангажимент да увеличат учителските заплати и го изпълни. В програмата ни отново е заложено поетапно да продължат да се увеличават доходите на учителите и преподавателите“, обясни Анелия Любенова.  В допълнение уточни, че ангажимент на коалицията ГЕРБ-СДС е през 2025 г. възнагражденията на учителите да стигнат 2500 лв., а на преподавателите във висшите учебни заведения – 2800 лв. Друг ангажимент е въвеждане на електронно обучение, изграждането на 10 кампоса за студентите. Основен приоритет е и „по-мако държава”, подкрепа за частния сектор като цяло, по-високи доходи и пенсии след увеличение на БВП.

Човекът с повече от 30 години опит в лекарската професия, и по-конкретно в областта на психичното здраве, д-р Александър Паризов от Дупница се обърна с думите: „Чест е за мен, че съм в тази листа. Чест е за мен, че съм сред такива експерти в областите, в които работят. Това са едни доказани общественици, едни доказани родолюбци. Всички в листата са местни хора, от Кюстендилски регион, и по-конкретно от Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Благодаря на ГЕРБ, че ме поканиха да участвам в това състезание. Благодаря, че ми показаха, че имат доверие в мен. Гордея се с това. Приех с истинска радост и ще дам всичко от себе си за това, за което съм учил, и за това, за което съм работил тези 30 г. и да може нашият град да просъществува, да бъде един модерен и цивилизован град”, каза д-р Паризов. Медикът подчерта, че като общински съветник е видял, че положителните неща се случват само когато има консенсус и пряка връзка между централната и местната власт. „Видях, че партия ГЕРБ в коалиция със СДС всичко, което е обещала и всичко, което може да даде, направи през този мандат. И най-вече видях по време на тази пандемична обстановка правителството заложи на здравето на нацията.

Не се подвоуми да отдели всички средства, които са необходими, за лечение на хората, за медикаменти, за предпазни облекла. Не се подвоуми да даде финансов стимул на всички хора, които работеха на първа линия, и продължават да работят, и продължават да получават този финансов стимул. Освен това направи най-важната крачка – във всяка болница, във всяка една област в България да направи Ковид отделения, а някъде и Ковид болници. Това беше най-важното. Никой не говори за пари, никой не пита откъде, никой не пита как, но правителството осигури всичко”, посочи кандидат-депутатът. Д-р Паризов, който е шести в листата на коалицията, изрази и задоволството си, че е в Общинския съвет, с чиято помощ бе стабилизирана общинската болница в Дупница. „Така може да стане за цяла България. Така може да стане за цялата Кюстендилска област, в която имаме може би на глава от населението най-много лечебни заведения. За този малък регион ние имаме 3 лечебни заведения, в които работят прекрасни лекари. Имаме общопрактикуващи лекари. Имаме балнеологични центрове – и в Сапарева баня, и в Кюстендил. А всички знаете, че ГЕРБ насочи доста средства през нашия уважаван кмет трети мандат – инж. Чимев, за откриване на минерален извор и в село Бистрица. Това е нещото, което аз мога да правя, и нещото, за което ще работя”, подчерта д-р Паризов.

Седма в листата на ГЕРБ – СДС е младата фармацевтка от община Сапарева баня Мишел Виячева, която даде заявка, че ще работи за младите семейства и тяхното бъдеще в региона. В програмата си залагаме на това да се създават още по-добри условия, за да се върнат повече млади хора обратно по родните си места, където да създадат семейства, да отглеждат и образоват децата си. През последните 4 години доказахме не само че можем да увеличим доходите на хората и семействата им, но и да ги запазим по време на криза”.

Експертът в сферата на земеделието Станислав Тенев посочи, че  през последните години правителството е подпомогнало по изключителен начин земеделците и животновъдите. ”Всички плащания към бенефициентите се случват в срок и няма забавяния. Интересите на българския земеделски производител и животновъди са напълно защитени, а това е и особено важно за нашия регион. Вече е ясна и рамката на общата селскостопанска политика за следващия програмен период. Голяма част от плащанията са осигурени, като при част от тях дори говорим за драстичен ръст“, декларира Ст. Тенев.

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов и почетният директор и художествен ръководител ОбДТ „Невена Коканова“ Славчо Пеев удариха силно рамо и подкрепиха кандидатите на коалицията „ГЕРБ-СДС“.

„На 4 април един срещу друг ще застанат празни приказки и обещания срещу реално изпълнени ангажименти”, заяви кметът инж. М. Чимев. Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов също бе повече от красноречив: „След 4-ти към България има два пътя. Единият е този, по който вървим към момента – пътят на европейското развитие и на това, което ни очаква – огромни средства по различни структурни, кохезионни фондове и фондове за подкрепа, зелена сделка. Това ще повиши приходите на нашето население, ще ни накара да се почувстваме истински европейци. И другият път – пътят на тези, които ни тикат към Москва и ни обещават някакви имагинерни ползи. Нормалните хора са с нас, разберете. Нормалният бизнес е с нас. Хората знаят, че и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. Нека излезем и се вдигнем. Нека всички заедно постигнем този успех, който сме имали досега“, заяви Костадинов.
Известният актьор и художествен ръководител на дупнишкия театър Славчо Пеев също оказа своята подкрепа към кандидатите на ГЕРБ и СДС, идвайки специално от София за представянето им. „Идва време на равносметка. Време на много важни неща в този живот. В такива моменти и по всяко друго време може да се направи грешка, която да се поправи. Въпросът е на тази дата да бъдем истински и да искаме най-доброто за този град и тази област“, каза Славчо Пеев.

Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Даниел Данчев обобщи с конкретни данни и цифри всичко, което е било направено в Кюстендилска област и региона по различните програми, финансирани от правителството през последните 4 години (2017-2021 година). След това той благодари на симпатизантите за доверието и предрече успех на предстоящите избори.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

 Екип „Вяра”

Видеообръщение от кандидат-депутата Даниел Александров

 

Представяне на листата на ГЕРБ-СДС за 10-и МИР в Дупница

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular