Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградДетски градини в Джерман и Благоевград под карантина

Детски градини в Джерман и Благоевград под карантина

36 деца от дупнишкото село Джерман, посещаващи филиала на ДГ “Мечта” в селото, са под карантина заради коронавируса. Детската градина е под карантина от миналата седмица, казаха от кметството. Общо три са установените случаи на заразени с инфекцията от педагогическия и непедагогически персонал – две учителки и жена от помощния персонал, които са на домашно лечение.
Сградата се дезинфекцира основно, защото в кухненския блок на филиала се приготвя храна за централната сграда на детската градина в Дупница, казаха още от кметството.

Същевременно от Областния кризисен щаб в Кюстендил съобщиха, че трима души са дали положителни проби за Ковид-19 през изминалите 24 часа в областта. Тримата новозаразени са от община Дупница. Само едно остава настаненото лице в Ковид-отделението на Общинската болница в Дупница. Състоянието му е сравнително стабилно.

Децата от трета група на детска градина „Роса“ в Благоевград също са поставени под карантина. Около 28 деца от детската градина са карантинирани за две седмици заради положителен тест за COVID-19 на една от учителките. Направени са тестове на няколко човека от персонала, но те са отрицателни, потвърдиха за Радио Благоевград от детското заведение. Останалите деца посещават детската градина и заниманията протичат нормално. В детското заведение е извършена и пълна дезинфекция.

RELATED ARTICLES

Most Popular