Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаДупнишки състави и изпълнители с благотворителен концерт в помощ на Боги!

Дупнишки състави и изпълнители с благотворителен концерт в помощ на Боги!

Благотворителен концерт „Надежда за Боги” ще се проведе в неделя (10 март), на малката сцена в парк „Рила”. Участие ще вземат дупнишки състави и изпълнители. На сцената жителите на град Дупница ще видят Фолклорната певческа група към НЧ „Зора” град Дупница „Звездици”, Dance Machine с ръководител Александър Димитров и носителят на „Специалната награда” на Съюза на илюзионистите за 2023 година Радослав Георгиев. Всички се обединяват в една кауза, а именно „Надежда за Боги”. В деня на концерта ще има кутия за дарения, в която ще се събират средствата за „малкия голям герой” Боги.

Още една кампания в помощ на 9-годишното момче ще се проведе в дупнишките училища. С акцията „Вместо цвете, дарете!” се приканват родители и деца да дарят предвидените средства за осмомартенски празнични букети. В учебните заведения на Дупница ще бъдат разположени благотворителни кутии, в които всеки може да остави определена сума и да подпомогне инициативата.

Припомняме, че Богомил Вуков се нуждае от помощ за извършване на спешна операция в Турция. Детето е с тежка форма на спина бифида и според лекарите всеки момент може да се обездвижи напълно. Необходимата сума от 58 000 лева е непосилна за неговото семейството. С набирането на нужните  средства е ангажирана и фондация „Павел Андреев”, чрез чиято платформа вече са събрани близо 12 000 лв.

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез платформата на фондация „Павел Андреев” или на дарителската сметка

IBAN BG18STSA 93000021568783

Титуляр: Мoниĸa Ивaнoвa Byĸoвa

RELATED ARTICLES

Most Popular