Friday, May 24, 2024
HomeРегионСанданскиЖивотновъди и земеделци се събират на пролетен празник в Кресна

Животновъди и земеделци се събират на пролетен празник в Кресна

Община Кресна и Сдружение на земеделци и животновъди Кресна 2019 организират Пролетен празник на земеделието и животновъдството. На 30 април край града ще има изложение на автентични породи животни, както и представяне на био и традиционни продукти на местни земеделци. За гостите на празника са предвидени дегустации на натурални храни и вина, както и богата фолклорна програма, съобщиха от общината.

Празникът се провежда за осми път и вече е традиционен за Кресна, каза за БТА кметът на общината Николай Георгиев. Районът е известен с отглеждането на каракачански породи кози и овце, както и каракачански кучета в стопанства в общината, посочи Георгиев и допълни, че това са едни от най-старите породи в страната.

За Кресна земеделието и животновъдството е изключително важен сектор, като в него са ангажирани повече от 60 процента от хората, каза още общинският кмет. Районът е планински и основно се разчита на обработване на земята и отглеждане на животни, като целта е това да се развива в бъдеще, допълни Николай Георгиев.

По традиция пролетният празник привлича много гости от страната, а и от чужбина. Очакванията на местните производители са и тази година изложенията да привлекат посетители и ценители на натуралните продукти.

RELATED ARTICLES

Most Popular