Saturday, May 4, 2024
HomeНовиниБългарияРумен Радев: Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва

Румен Радев: Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва

Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва – техните или нечии други и е крайно време да докаже, че отстоява българския суверенитет и работи в полза на него. Това заяви президентът Румен Радев преди да замине на официално посещение в Испания.
Според него спирането на руските газови доставки към България е знак, че икономическата война ескалира и рискът за страната се увеличава във всички измерения. Държавният глава посочи, че неслучайно отдавна призовава за внимателно и отговорно отношение на българските власти към този конфликт, който влияе пряко върху благосъстоянието и живота на българите.
По думите му това, което става с газа, ще е истински тест за европейската солидарност и ще покаже дали ЕС ще помогне и как на най-зависимата енергийно и най-бедната европейска държава.
Президентът се обяви твърдо против предоставянето на оръжие на Украйна и обяви, че не вижда смисъл от посещението на българската делегация в Киев.
По повод обявената от премиера Кирил Петков дарителска кампания за Украйна Румен Радев призова българските политици, преди да спасяват света, да погледнат към бедстващите българи./БНТ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular