Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникЗаради водния цикъл: Променят маршрута на автобусна линия в Перник

Заради водния цикъл: Променят маршрута на автобусна линия в Перник

Временно организация на движението се налага по маршрута на една от градските автобусни линии в Перник, съобщиха от общината. Промяната е във връзка със започналите преди няколко дни дейности по водния цикъл в града.

До края на месеца или до приключване на строително-ремонтните дейности, свързани с полагането на нова канализация, се затваря за движение участък от една от основните пътни артерии в града – улица “Рашо Димитров”. Ще се работи в отсечката от улица “Новгород” до улица “Карл Маркс”.

Заради затварянето автобус №16 ще се движи по временен маршрут: улица “Рашо Димитров” – улица “Ставропол” – кръгово кръстовище на старата баня, улица “Юрий Гагарин” – кръгово кръстовище на улица “Бучински път” до последната си спирка и обратно.

Началото на проекта за изграждане на водния цикъл в Перник бе дадено с церемония по първа копка в края на миналия месец. През лятото на миналата година дейностите започнаха първо в съседната община Радомир. Проектът за водния цикъл в Перник се осъществява с финансова подкрепа на Оперативна програма “Околна среда” 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Стойността на проекта е над 100 млн. лева.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular