Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникЗов за помощ: Наталия от Перник има нужда от средства за борба...

Зов за помощ: Наталия от Перник има нужда от средства за борба с рака

Младата майка е вече в Истанбул, след благороден жест от близките на Димитър Даскалов

С призив за помощ на Наталия от Перник се обърнаха от Фондация “Димитър Даскалов”. Неправителствената организация и последователите на групата “Да помогнем на Митко” са ангажирани в набирането на средства за младата майка от миньорския град. Необходимата сума за лечението й в чужбина, е в размер на 270 000 лева. Тя обаче е непосилна за нейното семейство. От фондацията декларират, че средствата, които са останали от кампанията в помощ на Димитър Даскалов вече са прехвърлени по нейната сметка. Въпреки благородния жест след кончината на младия мъж, цялата необходима сума все още не е събрана. По тази причина от групата се обръщат с горещ апел към всеки, който може да подкрепи лечението и семейството на Наталия.

“Наталия е с рак на стомаха и се лекува в болница Медикана. Животът ни срещна преди няколко месеца, когато тя ми писа, че иска да ми препоръча лекарство, което и помага за страничните ефекти от химиотерапията. Искаше да го предложим на Митко за да му е по-леко. Да предлагаш помощ, когато ти самият водиш тежка битка за живота си … е достатъчно, за да разберем, че срещу нас е човек с главно Ч. След направени генетичния изследвания, Наталия е с назначено лечение, което започна от днес. Сумата обаче е непосилна за нея и семейството й. Лечението ще бъде една година и е на стойност 270 000 лева. Това включва три дни хоспитализация в месеца … по време на терапията, лекарствата, който трябва да приема през останалото време вкъщи и профилактичните изследвания за периода. Днес ви моля … ако имате възможност помогнете. Няма малко или голямо дарение… Моля ви и да споделите. Нека дадем шанс на Наталия да докосне сърцата на всички добри хора и да успее да събере средствата необходими за лечението й”, пише Станислава Филева, основател на Фондация “Димитър Даскалов” и администратор на групата.

Припомняме, че 43-годишната Наталия от Перник е с тежката диагноза рак. Тя и нейният съпруг Наско се запознават през 2017 година, като ги събира трагедията. Той губи първата си съпруга и две малки деца при пожар. Тя също е загубила съпруга си. След редица неуспешни опити за забременяване, преди година и половина в живота им влиза и малката Аделина.

Щастието обаче скоро е засенчено от тежка диагноза – агресивен рак на стомаха. Наталия започва лечение с операции и химиотерапия. Битката на Наталия продължава и днес. Лечението, от което се нуждае, не може да бъде извършено в България, а процедурите в чужбина са непосилни за семейството. В началото на септември младата майка пътува за Турция, където екипи от специалисти се бориха за подобряване на нейното състояние след редица химиотерапевтични процедури. Кметовете на Батановци и Перник съдействаха за организирането на концерти и благотворителни прояви, с цел набиране на средства за нейното лечение. Към днешна дата Наталия е в Международна болница Медикана в Истанбул.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Банкова сметка:

BG86RZBB91551009834290
КBC Банк
Наталия Миткова
https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-nataliya
Алианц Банк
BG46BUIN95611000705322
BUINBGSF
Фондация Павел Андреев
Дарение за Наталия

RELATED ARTICLES

Most Popular