Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаИзбраха Сашо Паргов за президент на Марек

Избраха Сашо Паргов за президент на Марек

Нов Управителен съвет бе избран на Общо събрание на ФК Марек, който поема работата на славния клуб, в момента в челото на Втора лига. Сашо Паргов е новият председател на УС, а като членове влизат Илчо Агонцев и Камен Шербетов. Тримата бяха предложени от заместник-кмета на Дупница Бойко Христов и бяха одобрени от Общото събрание чрез явно гласуване.

77-годишният Паргов, Агонцев и Шербетов ще изпълняват функциите си безвъзмездно.

Сашо Паргов, носител на званието Майстор на спорта, е един от най-успешните местни футболисти. Роден е през 1946-а година, играе през цялата си кариера само в Марек и това продължава 17 години. През това време записва 465 мача и вкарва 167 гола. На 14 септември 1977 г. бележи историческия дебютен гол за Марек в евротурнирите при домакинската победа с 3:0 срещу унгарския Ференцварош, а на 2 ноември същата година реализира втория гол във вратата на легендарния Сеп Майер при успеха с 2:0 срещу Байерн (Мюнхен) на препълнения стадион “Бончук”.

Досегашният президент на клуба Васил Василев пожела да бъде освободен.

На Общото събрание бе представен отчета на клуба за миналата година, приет бе и бюджета за 2024-а година.

В отбора като спортен директор работи вече и синът на Сашо Паргов – Ивайло, който доскоро беше шеф на школата на Локомотив (София).

В първите дни на настоящата година оставка подаде и Цветан Видински – човекът, който беше управител, спортен директор, а преди това и президент на клуба.Видински бе основата на това Марек да бъде в перфектно състояние в момента.

След изиграването на есенния дял от първенството на Втора лига Марек (Дупница) заема 3-то място в класирането.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Паргов с бастуно ли че управляваш Марек.Комунягата е до време.Миналото си е минало.Даите път на младите да се развиват.Аман от пенсионери .

Comments are closed.

Most Popular