Tuesday, May 7, 2024
HomeАктуално от днесИзвършиха трансплантацията на Цвета Страхилова

Извършиха трансплантацията на Цвета Страхилова

Бързо възстановяване, момиче!

Трансплантацията на Цвета Страхилова, слънчевото момиче от Перник, чиято съдба обедини стотици хора, вече е факт. Тя е извършена в специализираната немска клиника, в която Цвета беше последните месеци, съобщи Pernik News. Малката сестричка на Цвета стана неин донор.
„Дано всичко е наред, направихме всичко, което трябваше. Сега само се молим да няма някакви проблеми и възстановяването да е по-бързо“, споделиха близки на момичето.

Цвета страда от остра лимфобластна левкимия Т-клетъчен имунофенотип – рефрактерно заболяване. След четиримесечно лечение и няколко курса на химиотерапия се наложи спешна костно-мозъчна трансплантация в Германия. Цвета Страхилова е златното момиче на ДЮФА „Граовче”. Балканска, европейска и световна шампионка по фолклор. В колекцията си от медали има над 50 златни от национални и международни фестивали и конкурси. Възстановяването на младото момиче може да продължи дълго. Но всички, които помогнаха на Цвети, се надяват скоро тя да се върне в Перник здрава и щастлива.

Кураж, момиче!

RELATED ARTICLES

Most Popular