Tuesday, May 7, 2024
HomeАктуално от днесИщар и Горан Брегович пристигат в Благоевград за South West Festival 2022

Ищар и Горан Брегович пристигат в Благоевград за South West Festival 2022

Започна новия музикалния фестивал – South West Festival 2022, който се провежда на 25 и 26 юни в парк „Македония“ в Благоевград. Очаква се да пристигнат меломани от страната и чужбина.

В днешния ден на сцената в 17:30 часа ще се качат Керана и космонавтите, Любо Киров и Мария Илиева, като хедлайнер ще бъдекралицата на международната етно музика Ищар.

Връзката на Ищар с България е особена. Певицата не просто се влюбва в родината ни, но тя е толкова впечатлена от красотата на България, че дори има специална стая в дома си, която кръщава на страната ни.

Израелската певица се превръща в сензация на световната музикална сцена с незабравимите парчета “Horchat hai caliptus” и “Last Kiss” от нейния дебютен солов албум “Isthar: The Voice of Alabina“.

В неделя вечерта първи на сцената ще излязат Алекс Раева и Mind trips. „Оратница“ ще представят българските орнаменти в музиката, а след тях „Балканджи“ ще представят етно музиката с нетипично българско звучене.

В 22.00 часа в парк „Македония“ ще стане „горещо“ с емблематичните и обичани от хиляди меломани парчета на Горан Брегович.

RELATED ARTICLES

Most Popular