Monday, May 13, 2024
HomeРегионДупницаИ ДПС скочиха срещу кмета Дангов: Осъждат действията му в ОбС с...

И ДПС скочиха срещу кмета Дангов: Осъждат действията му в ОбС с декларация

Молят БСП да обясни на градоначалника, че действията му са груби и безпардонни

Областния съвет на ДПС и общинските съветници на партията в Дупница разпространиха протестна декларация, в която се обявяват срещу грубото вмешателство на кмета  Първан Дангов в работата на председателя на ОбС и дейността на местния парламент.

В своята позиция от партията на Ахмед Доган напомнят, че изборите за местна власт са минали отдавна, а гражданите вече са определи кои 12 партии да ги представляват и да защитават интересите им в местния законодателен орган.

„Г-н Дангов, събитията от последната редовна сесия насам, изразени и на националния ни празник, обаче са красноречиво доказателство за предстояща институционална криза. Председателят на Общинския съвет е избран по волята на мнозинство, което го е подкрепило и остана на поста си отново по волята на мнозинство, чрез гласуване по определения от закона и правилника ред. Вие нямате право да притискате чрез действията си, както Председателя на Общинския съвет в Дупница да подаде оставка, така и общинските съветници гласували против оставката му с ултиматума, че Вие повече няма да присъствате на сесии на Общинския съвет. Всички са наясно, че с това се цели блокиране на работата му!

Ако разполагате с някакви данни и факти за нарушения на Председателя на Общинския съвет в Дупница, Ви призоваваме незабавно да сигнализирате по установения ред компетентните институции и да ги предоставите. Всичко останало остава впечатления у нас общинските съветници от ДПС, а предполагаме и у останалите колеги, че водите лични войни с г-н Костадинов и целите оставката му на всяка цена, като на негово място поставите удобен за вас Председател”, пише в декларацията, която публикуваме без редакторска намеса.

В позицията си общинските съветници от ДПС напомнят на кмета, че е извън неговите правомощия да определя председателя на ОбС. Те съветват градоначалника да не забравя, че е представител на гражданското общество и институцията, която представлява. Смятат, че единствените губещи в подобни конфликти са гражданите на Дупница.

„Обръщаме се към колегите от групата общински съветници на БСП да обяснят на кмета на Община Дупница, който е избран от вашата партия, че вмешателството в работата на Общински съвет е изключително грубо и безпардонно!”, пише още в публично разпространената позиция.

Областната структура на партията и представителите й в местния парламент призовават за подкрепа към изразеното от тях становище, като израз на загриженост към бъдещето на Дупница и нейните граждани.

Припомняме, че това е поредната декларация срещу водената политика и действията на кмета на Дупница Първан Дангов. Само преди месец бе разпространена декларация от народния представител от ГЕРБ в област Кюстендил Радослава Чеканска и председателят на общинската организация на партията в Дупница Ивайло Константинов.

В нея те осъдиха поведението на градоначалника спрямо избраните кметове на селата Баланово и Червен брег – Явор Митов и Славчо Димкин, към които публично бяха отправени обиди, квалификации и заплахи.

В позицията си от ГЕРБ алармираха, че в основни стожери за упражняването на властта са превърнати реваншизмът, популизмът, арогантността и репресията, а езикът на омразата, заплахите и внушаването на страх ежедневно се налагат като стил и начин на управление.

Своето несъгласие с водената политика от страна на кмета на Дупница и неговия екип изразиха още от местната структура на „Възраждане” и сдружение “Граждански блок”.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular