Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникИ партия "Възраждане" ще спасява Минната дирекция в Перник

И партия “Възраждане” ще спасява Минната дирекция в Перник

И партия „Възраждане” се включи в инициативата на кмета на Перник Станислав Владимиров за спасяване на Минната дирекция в Перник, съобщи депутатът Димо Дренчев.

Представители на партията са организирали подписка в квартал „Тева”. Събрани са почти 500 подписа, които ще бъдат предадени на градоначаника, каза Дренчев.

„Тази инициатива е добра за града, а и не само за града, тъй като една сграда- паметник на културата, е част от културното наследство на цялата страна. И трябва да бъде опазена. Рискът от това да остане в частни ръце не е да подценяване, тъй като знаем какво се случи с тютюневите складове в Пловдив, знаем с няколко емблематични къщи в София какво се случи. Едни такива, нали, спонтанни запалвания на такива сгради, след което възниква една оранжева кооперация или една стъклена фасада. Мисля, че градът няма нужда от поредното блокче, а има нужда да запази своята история”, коментира Дренчев.

Междувременно от общината съобщиха, че събраните през първите три дни на кампанията 8631 подписи, са входирани в Министерски съвет от кмета Станислав Владимиров. Подписката продължава, като събраните през тази седмица подписи ще бъдат изпратени до премиера допълнително.

RELATED ARTICLES

Most Popular