Monday, May 6, 2024
HomeРегионПерникКЕВР изиска "Топлофикация - Перник" да даде обяснение за студените радиатори

КЕВР изиска “Топлофикация – Перник” да даде обяснение за студените радиатори

Във връзка с медийни публикации за нарушено топлоподаване към клиентите на “Топлофикация – Перник” АД, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ изиска от ръководството на дружеството в срок до 20.01.2021 г. да представи в регулатора информация за периода от 11.01.2021 г. досега. Това съобщиха от КЕВР.
От енергийния регулатор искат да получат обяснение за причините, предизвикали нарушено топлоподаване за посочения период. КЕВР настоява и за подробна справка за спирания, прекъсвания или продължително влошено качество на топлоподаването за указания период, както и за нарушаване на температурния график за отоплителния сезон 2020 – 2021 г. Освен това се изисква и информация за броя на засегнатите клиенти и броя на абонатните станции с нарушено топлоснабдяване за разглеждания период.
От КЕВР изискват и за доказателства за информиране на клиентите за аварията, съгласно чл. 19, ал. 3 от Общите условия за продажба на топлинна енергия от “Топлофикация – Перник” АД на потребители в Перник. От регулатора питат и какви мерки са предприели от пернишкото топлофикационно дружество за компенсиране на клиентите си.
След получаване на исканата информация от “Топлофикация – Перник” АД, в съответствие със своите законови правомощия, КЕВР ще прецени по-нататъшните си действия, се посочва още в съобщението.

RELATED ARTICLES

Most Popular