Tuesday, May 7, 2024
HomeНовиниБългарияКорнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подаде оставка

Поемам цялата отговорност за резултата на БСП и подавам оставка, заяви Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.
Изчаках окончателните резултати от изборите. Оценявам този резултат като катастроален, особено с това, че отстъпихме от трето на четвърто място. поемам цялата отговорност, вината е изцяло моя, коментира още тя.
По думите ѝ много неща са повлияли на катастрофалния резултат на социалистите. Машинният вот е затруднил избиратеилите, ковид кризата се отрази и много хора се уплашиха и не отидохада гласуват. Субективните причини са въпрос на дълъг разговор в партията.
От вчера една група в БСП ми иска оставката, но това не ме впечатлява, защото го правят вече пет години.
Останала е изненадана, че Антон Кутев е поискал оставката ѝ в качеството си на говорител на служебното правителство, а не като част от пленума на БСП. Останала е изненадана, че инициативният комитет на президента Радев я е поискал.
“Приехме поканата за преговори за правителство с Продължаваме промяната. Ще търсим общите неща, ще търсим обединение, ще търсим формат на работни групи”, заяви още Корнелия Нинова.
Коалицията “БСП за България” остана четвърта политическа сила след изборите на 14 ноември./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular