Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионПерникКъщичките за бездомни кучета посрещат първите си обитатели в Перник

Къщичките за бездомни кучета посрещат първите си обитатели в Перник

В Перник започна поставянето на къщички за бездомни кучета.
Инициативата е на общинската управа, а местата са посочени от доброволци, които се грижат за бездомните животни. Къщичките са номерирани и надписани. Към всяка от тях има и метална купа за храна.

Подобно начинание се прави за първи път в страната. То е част от програмата на община Перник за ограничаване популацията на бездомните кучета по хуманен начин.

Поставянето н къщичките започна от кварталите „Изток” и „Мошино” и продължава в другите райони на града, откъдето са получени заявки от гражданите. Очаква се къщички да бъдат поставени на около 80 различни места в Перник.

Ето как коментира случващото се един от доброволците, които се грижат за животните – Аделина Атанасова:

“В Перник хората, обичащи кучетата, са много, и ставаме все повече. От другата страна са мразещите, срещам коментари от рода на: ,,Да бяхте дали пари за бездомни хора, а не за помияри….,, Хората обаче имат избор, животните – не. С тази прекрасна инициатива младият екип на пернишка община излезе с едни гърди напред и е първи в България с хуманни действия и желание за промяна. Можело значи! Вместо да тровят – правят безплатни кастрации, освобождават от данък кастрираните, реновират общинския приют и поставят къщички. Перник е добър пример – следвайте го!”.

RELATED ARTICLES

Most Popular