Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилски производители на "Западно фермерско тържище" в Брезник

Кюстендилски производители на “Западно фермерско тържище” в Брезник

Първото по рода си събитие в област Перник ще събере на едно място малки и средни местни земеделци, животновъди и занаятчии, които ще предложат своите продукти и услуги на гостите от околните градове и села.

Фермерският пазар се организира от Регионалния младежки център в Брезник и Центъра за развитие на устойчиви общности, и е първото от  поредицата фермерски тържища, които ще бъдат организирани и в останалите общини в област Перник. Той ще се проведе в двора на бившата Гимназия по селско стопанство във времето от 10 до 16 часа под името “Западно фермерско тържище”.

Участниците ще представят млечни продукти и месни деликатеси, екологичен мед, биоплодове и зеленчуци, автентични ястия, грънчарски произведения по традиционната технология на бусинските майстори и др., каза за Радио Благоевград Милен Миланов от екипа на Младежкия център.

“Поради големия интерес, освен производители от област Перник, заявка получихме и от област Кюстендил – от селата Жабокрък, Граница и Копиловци”.

Тържището в Брезник е част от дейностите по международен проект “Младежта в действие”. Водещ партньор по проекта е Хърватия. В него участват още България, Испания и Румъния.

Снимка: БГНЕС

 

RELATED ARTICLES

Most Popular