Friday, May 10, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендил ще бъде домакин на 62-я Национален поход на жените

Кюстендил ще бъде домакин на 62-я Национален поход на жените

Българската федерация по туризъм тази година е избрала за домакин на Шейсет и вторият Национален поход на жените – 2022 година град Кюстендил. Походът ще се състои от 2 до 6 март. Организатори на проявата са Община Кюстендил и туристическо дружество „Осогово“.

Походите са организирани в чест на националния празник – Трети март и Международният ден на жената – 8 март.  В проявата ще се включат повече от 100 туристки от цялата страна,  съобщи Силвия Михова от туристическото дружество „Осогово“ в Кюстендил.

Туристическото дружество „Осогово“ е разработило предложение за маршрути, които са подходящи за сезона. То ще осигури водачи и спасители, за провеждането на мероприятието. „Походът ще помогне за популяризирането на района, както и за развитието на планинския туризъм“, каза Михова.

В програмата са включени поход до водопада в с. Полска Скакавица, разходка по екопътеката на Земенския пролом, поход до местността Хисарлъка и вековните секвои в местността Ючбунар (село Богослов). В програмата се предвидени пешеходен преход до местността Кръстати камен и изкачване на връх Човека в Осоговската планина. Включено е още и изкачване на връх Виден в Конявската планина./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular