Friday, May 10, 2024
HomeРегионПетрич(СНИМКИ) Луди опашки на Кулата, шофьори чакат с часове

(СНИМКИ) Луди опашки на Кулата, шофьори чакат с часове

Трикилометрово задръстване блокира границата с Гърция

Използвайте и останалите гранични пунктове, съветваха от „Гранична полиция“

На граничен пункт „Кулата“ през почивните дни километрични опашки тормозеха пътуващите към границата ни с Гърция.
Три километра е дълга опашката от автомобили преди граничен пункт „Кулата“, а колоната продължаваше да расте.

Десетки шофьори на леки и товарни автомобили на път за Гърция са принудени да чакат повече от час, за да преминат границата.
На пункта работят всички гишета, но въпреки това техническото време, необходимо за обработване на документите на преминаващите и интензивният трафик отново предизвика сериозна опашка, съобщава bTV.

От Главна дирекция “Гранична полиция” препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко Войвода“.

Проблеми на граничния пункт имаше и предишния ден.
Половинчасов срив в системата за граничен контрол в събота следобед образува опашки на пунктовете с Гърция. Работата бе нормализирана, но потокът от пътуващи не спираше.

Около 2-километрова колона се натрупа на пункт „Илинден-Ексохи“ преди обед. Подобна беше ситуацията и на Кулата, където минаването отнемаше до 2 часа. Тези, които са тръгнали на почивка, проявяваха разбиране и търпение, за разлика от хората на път по работа.

Спокойна бе ситуацията на магистрала „Тракия“, където в събота на места минаването отнемаше часове. До обяд сериозни затруднения нямаше нито по Тракия, нито по „Струма“.

Снимки – Фейсбук

RELATED ARTICLES

Most Popular