Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупница„Марек“ се раздели и със Стоичков

„Марек“ се раздели и със Стоичков

Тони Стоичков повече няма да защитава цветовете на „Марек“. Централният защитник напуска стадион „Бончук“, за да продължи кариерата си в „Чавдар“ (Етрополе), който се подвизава в Югозападната трета лига. Клубът от по-ниска дивизия му е предложил по-изгодни лични условия и бранителят е избрал именно тази оферта.
От ръководството на дупнишкия клуб потвърдиха за раздялата и пожелаха успех на Стоичков в новия му отбор. Той изкара точно година при марекчани, след като беше привлечен в началото на 2021 година.
Това е петият футболист от състава на „Марек“, който няма да продължи през пролетния полусезон. Припомняме, че в началото на месеца от тима бяха освободени чужденците Соу и Кейта, а преди две седмици същата съдба имаха и Даниел Васев, Димитър Атанасов и Филип Ангелов. Преди два дни пък стана ясно, че бекът Христо Каймакански е привлечен от елитния ЦСКА 1948.
На този етап нови попълнения на стадион „Бончук“ са Анжело Кючуков-младши, който се връща в родния си клуб от „Миньор“ (Перник), и опитният нападател Георги Божилов.
От треньорския щаб на дупничани поясниха, че в дните до началото на зимната подготовка на 10 януари се очакват още няколко нови играчи.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular