Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони” на върха в Суперлигата след разгром над „Левски”

„Марек Юнион-Ивкони” на върха в Суперлигата след разгром над „Левски”

  • Дупничани не оставиха никакви съмнения в превъзходството си над „сините”

„Марек Юнион-Ивкони” започна новия сезон в Суперлигата по чудесен начин. Дупничани разбиха столичния „Левски” с 3:0 (25:23, 25:11, 25:19) гейма пред собствената си публика в местната Спортна зала. Около 1000 души подкрепяха мощно любимците си и ги вдъхновиха за ударното начало на шампионата.
Гостите от София започнаха срещата по-концентрирано и поведоха с няколко точки в началото на първия гейм. Дупнишкият клуб обаче се окопити бързо и обърна развоя на събитията в своя полза, затваряйки частта при 25:23.
Втория гейм имаше само един отбор на игрището и това беше този от Дупница. Възпитаниците на наставника Виктор Карагьозов правеха каквото си поискат, докато „сините” просто гледаха отблизо. Именно затова и крайният резултат в тази част бе разгромното 25:11 в полза на дупничани.
В третата част домакините се отпуснаха леко, което позволи на момчетата на Владо Николов да се посъвземат и да не загубят катастрофално и този гейм. В крайна сметка обаче класата на „Марек Юнион-Ивкони” си каза думата и частта завърши при 25:19.
След категоричния си успех дупнишкият клуб оглави класирането във волейболния елит.
Следващият двубой за марекчани ще бъде гостуване на носителя на Купата и Суперкупата „Хебър” (Пазарджик). Срещата е насрочена за 26 октомври, събота, от 18,30 часа в местната зала „Васил Левски”.

RELATED ARTICLES

Most Popular