Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендилМедии от Германия се интересуват от Кюстендил като СПА дестинации за здравен...

Медии от Германия се интересуват от Кюстендил като СПА дестинации за здравен туризъм

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов и зам.-кметът Светослав Василев се срещнаха с представители на водещи туристически медии от Германия – Габриела Грес и Гералд Юбершер. С тях обсъдиха потенциала и възможностите на града като част от българските СПА дестинации за здравен туризъм.

Визитата е по покана на Германо-българската индустриално-търговска камара и на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и е във връзка с отразяването на антикризисния 7-и годишен конгрес на БУБСПА, който ще се състои на 2 и 3 септември. Програмата на немските журналисти започва от Кюстендил, където посетиха основни културни забележителности, срещнаха се с представители на бизнеса, запознаха се с местната кухня и научиха повече за качествата на кюстендилската минерална вода.

Включването на България в списъка с държавите, предоставящи медицински амбулаторни услуги на немски туристи, е факт от есента на 2019 г. и община Кюстендил като член на БУБСПА присъства в каталога на Германо-българската индустриално-търговска камара като безопасна дестинация за здравен туризъм.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular