Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевград„Мерцедес“ вместо шейна с елени за дядо Коледа в Благоевград

„Мерцедес“ вместо шейна с елени за дядо Коледа в Благоевград

Грейна коледната елха в Благоевград. Светлините бяха запалени навръх Никулден, а поради липсата на сняг – Дядо Коледа дойде с червен „Мерцедес“. С шествие, водено от духов оркестър, Добрият старец потегли към елхата в центъра на града. Коледното дърво на площад „Георги Измирлиев“ засия на фона на музикални и танцови изпълнения. Хиляди блещукащи лампички и празнични играчки зарадваха най-малките, дошли да видят тържественото запалване на украсата.

Кметът на община Благоевград Методи Байкушев се обърна към присъстващите с благодарност и пожелания.

“Днес даваме началото на най-вълшебните дни през годината. Неслучайно избрахме този ден да запалим коледните светлини, защото това е денят на Св. Николай Мирликийски, който е прочут с това, че е извършвал добри дела. Нашата задача през следващите дни е да ги направим вълшебни именно с нашите добри дела, с нашата любов един към друг и с нашата благодарност“, каза кметът Байкушев и пожела здраве, любов и добри дела на всички благоевградчани.

Тържеството продължи с откриване на Коледното градче, което се намира в Градската градина на Благоевград. Там жителите и гостите на града ще могат да се нагостят с вкусно греяно вино и неповторими мезета.

Ще могат да си закупят и различни празнични артикули, произведени от сръчните ръце на ученици, учители и родители, както и от представители на социалните центрове в областния център.

RELATED ARTICLES

Most Popular