Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионСамоков Младата майка Светлозара поля вода на лекарите от АГ отделението в Самоков

 Младата майка Светлозара поля вода на лекарите от АГ отделението в Самоков

По традиция ритуалът „Бабинден” бе спазен в АГ отделението на общинската болница в Самоков. При стриктно съблюдаване на мерките лекари, акушерки и санитарки се включиха в празника. На ритуала присъства и Светлозара Колева – майка на момче, родено през изминалата година в ръцете на д-р Кънчева и екипа на АГО. Както повелява обичаят, тя поля вода на всички лекари в отделението.

На тържеството присъства и кметът на община Самоков Владимир Георгиев, който отправи поздравление и подари букети с цветя на здравните работници. Управителят на болницата д-р Красимира Ковачка също се обърна към тях с благодарност за неуморния труд и себеотрицанието им. Както всяка година, тя се погрижи всеки от екипа да получи скромен подарък.

Началникът на родилното отделение д-р Спасов направи кратка равносметка за изминалата година. През 2020 г. в МБАЛ-Самоков са проплакали 267 бебета, от тях 137 момичета и 130 момчета. Три родилки с коронавирус са дали живот на здрави бебета. Новородените от 1 януари досега са 18 на брой.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular