Tuesday, May 7, 2024
HomeОживлениеНаградиха вдъхновителките на Радомир

Наградиха вдъхновителките на Радомир

Огнено шоу и викторина съпътстваха официалната церемония

Фондация “Солидарност в действие” направи истински празник на красотата и нежността в Радомир. На специална церемония на централния площад в града бяха наградени 11-те победителки в конкурса за номинации „Вдъхновителки на община Радомир“.

Наградените дами са с висок принос за обществото, културното, политическото и икономическото развитие на община Радомир.

Виргиния Йорданова е с номинация в категория “Общество”. Вергиния Йорданова е посветила целия си живот на грижата и помощта на другите. Тази вдъхновяваща жена работи като медицинска сестра в продължение на повече от 40 години, като работи в местни детски градини и помага на стотици болни и тежко ранени като част от екипа на Бърза помощ-Радомир.

Милда Баривска също е номинирана в категория “Общество” . Тя работи като фармацевт. Високообразована е, дисциплинирана и силно чувствителна към нуждите на другите.

Рени Евстатиева, с номинация в категория “Общество”, се гордее с несломимия си дух и със своя незаглушим глас. Тя е майка на човек с увреждания и самата тя е пенсионер с тежка инвалидност, но въпреки житейските трудности не е спирала да работи за социална промяна и да използва всяка възможност, за да привлича други хора към каузата на Доброто. Организатор на протестни дейности на майките на деца с увреждания в гр. Радомир и в национален мащаб.

Христина Петрова пък е посветила живота си на работата за общественото благо. Тя е бивша кметица на с. Дебели лаг, описвана като добър и скромен човек. Директор е на Дневен център за възрастни хора в с. Извор. Тази вдъхновителка е изключително всеотдаен и умел организатор, който работи изключително добре с хората и се отнася с огромно уважение и грижа към възрастните хора.

Веска Чакърова с номинирана в категория “Култура”. Родена в с. Друган, тя рисува от малка, но по време на труден период, в който не може да си намери работа, решава да се научи на иконопис, записва курс по иконопис за възрастни и с течение на времето нейните златни ръце и сърце изписват стените на новопостроената през 2016 г. църква в село Друган, а други нейни икони красят домове и църкви из целия регион.

Татяна Дупаринова е народна певица от световен ранг. Тя е номинирана от цяла група ентусиасти, които я описват като “магнетична дама”, “космически глас, добър човек, истински приятел”. Тя е солист в Представителния ансамбъл на въоръжените сили и хор Български гласове Ангелите. Проправила си е път към световните сцени и е пяла заедно с едни от най-известните родни и световни музикални звезди.

75-годишната Елена Левачка е същински човек слънце. Топла, приобщаваща, инициативна. Тя има огромен принос за културното развитие на с. Друган чрез ръководната си дейност в читалището и във фолклорните самодейни състави.

Румяна Давидкова е с номинация в категория “Образование”.

Нейната мисия е училището да се превърне в любимо място за всички и всяко едно дете да е обгрижено и да има възможност за изява. Хората, които я познават, я описват като инициативна, неуморна, завладяваща и всеотдайна личност. Като директор на ОУ ,,Христо Смирненски” – гр. Радомир тя преобразява училището до неузнаваемост.

Елена Милошева е преподавател по английски език в училище “Арх. Зиновий”. Тя е любим учител на много деца. Тя е от онези учители, които правят ученето забавно. От тези будители, от които има нужда днешното образование. Децата са нейното вдъхновение и призвание, а наградата за добре свършена работа са усмивките и добрите резултати на учениците.

Цветелина Василева е с номинация в категория „Предприемачество и бизнес”

Поради здравословното състояние на втората си дъщеря след нейното раждане Цветелина Василева не може да продължи да работи както преди това. Започва да търси решение, така че да може да се справи с тази нелека ситуация. Така тази дама започва усилено да търси начин да се развива в кулинарната сфера, свързва се с по-опитни готвачи и през 2018 г. създава кулинарна група във фейсбук, където споделя своите “кулинарни изкушения” и намира своите първи клиенти.

Анна Христова е заместник изпълнителен директор на производствена фирма. Тя е номинирана от Филип Витанов, мениджър „Човешки ресурси” в компанията, който я описва като “добър човек, вдъхновяващ лидер, успешен мениджър”. Анна работи в компанията от 13 г. Започнала е като специалист, след това се развива като супервайзер, мениджър на звено, производствен мениджър и от няколко години е заместник изпълнителен директор.

Програмата бе съпроводена с музикални поздрави и със специално огнено шоу. Местната инициативна група Радомир-Земен пък предостави награди за викторината.

Събитието е част от проекта на фондацията “Местни вдъхновителки – жените, които променят община Радомир”, подкрепен от  Българския фонд за жените.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular