Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилНад 200 хиляди лева искат от общината в Кюстендил футболни клубове за...

Над 200 хиляди лева искат от общината в Кюстендил футболни клубове за спортно-състезателна дейност

Десетото заседание на Общинския съвет в Кюстендил ще се състои на 30 юли в Общинския театър в Кюстендил. Заседанието ще бъде в залата на затворения заради пандемията театър, с оглед по-голямото помещение и спазването на противоепидемичните мерки. В проекта на дневния ред за сесията са включени 29 докладни записки, каза председателят на ОбС Михаела Крумова.
По време на сесията ще бъдат обсъдени и исканите от двата футболни клуба в града помощи за издръжка през предстоящата спортно-състезателна дейност до 31 май 2021 г. Клуб “Велбъжд” (Кюстендил) настоява за помощ в размер на 52 800 лв. Други 160 хиляди лева помощ иска от общината и футболният клуб “Кюстендил”, собственост на Илиян Стоянов. Парите са за издръжка на спортно-състезателната 2020-2021 г., се казва в докладната. В нея е посочено, че в клуба участват около 240 деца, а средствата са необходими за участия в първенства и турнири, организирани от БФС.
Съветниците ще гласуват годишен план на дейностите за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците. Планът е изготвен за изпълнение на общинската стратегия и е съгласуван с началника на РУО. Гласувани ще бъдат и правила за условията и реда за организиране на допълнителни педагогически дейности в общинските детски градини.
Съветниците ще гласуват откриването на процедура за избор на съдебни заседатели за района на Кюстендилския районен съд и ще актуализират състава на Общинския съвет по наркотични вещества.

RELATED ARTICLES

Most Popular