Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилКауза за рециклиране на отпадъци обедини бизнеса в Кюстендил

Кауза за рециклиране на отпадъци обедини бизнеса в Кюстендил

Представители на рестораньорския и хотелиерския бизнес в Кюстендил се обединяват от обща кауза за рециклиране на отпадъци, в помощ на обществени инициативи. Те ще събират отпадъците от пластмаса и метал, които ще се рециклират, а със събраните средства ще се помогне първо в благотворителна акция за болно дете от града. Идеята е всички, членуващи в местното обединение на ресторантьорите и хотелиерите в града – около 45 души – да продължат инициативата и в бъдеще.
“След приключването на тази акция ще работим пак заедно, независимо дали ще е за това детенце, или за нещо друго. Вместо да замърсяваме околната среда и да изхвърляме тези суровини на вятъра, те ще отидат за нещо полезно”, каза председателят на сдружението по туризъм Станислав Димитров.
На заведенията и хотелите в града ще бъдат залепени зелени стикери, които ще указват включилите се в инициативата.
Първите набрани средства от инициативата ще отидат за купуването на електрическа инвалидна количка за 11-годишната Даная. Рехабилитацията също е изключително важна за нея, а и тя не е по силите на семейството й, каза организаторката на кампанията Искра Стоилова. Тя инициира наскоро и акцията “Кюстендил – рециклиране с кауза”. Целта е събраните средства от рециклирането на отпадъци в домакинствата да бъдат използвани за обществени каузи в града и селата от общината.

RELATED ARTICLES

Most Popular