Monday, May 6, 2024
HomeАктуално от днесНа безсмъртната дата 19 февруари! Прерязаха лентата на 1300-килограмов паметник на Васил...

На безсмъртната дата 19 февруари! Прерязаха лентата на 1300-килограмов паметник на Васил Левски в Николичевци

Цветя, стихове и минута мълчание в памет на Апостола в центъра на Кюстендил

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, евродепутатът Ангел Джамбазки и местният кмет Спаска Методиева прерязаха лентата на 1300-килограмовия паметник на Васил Левски в село Николичевци. Официални гости на церемонията по отбелязването на 149 години от обесването на Апостола на свободата бяха още депутатът от ИТН Снежана Траянска,  предедателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов, зам.-кметът Светослав Василев, архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Исаак, общински съветници, представители на ВМРО-Кюстендил и др.

Кметът на с.Николичевци Спаска Методиева приветства всички гости, като сърдечно благодари за помощта и средствата, за изграждането на паметната плоча в центъра на селото. Тя разказа и интересни факти от историята, като представи данни за посещенията на Васил Левски в кюстендилското село. Това е и причината най-дългата улица в Николичевци да носи святото име на Апостола.

По-късно в центъра на град Кюстендил, пред паметника на Васил Левски, бе представена тържествена програма. Венци и цветя в знак на почит към Дякона, поднесоха кметът на община Кюстендил  Петър Паунов, председателят на Общински съвет Иван Андонов, Областният управител Катя Димитрова, зам.-областният управител Любомир Терзийски, зам.-кметовете Росица Плачкова, Надя Каратова, Светослав Василев, народният представител от ИТН Снежана Траянска, представители от ГЕРБ-Кюстендил, ВМРО, ИТН, БСП, граждани, неправителствени организации, ученици и др.

Те се поклониха и запазиха минута мълчание пред великите дела на Апостола на Свободата Васил Левски.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular