Tuesday, May 7, 2024
HomeОживлениеНоминираха Разлог за най-красива украса, гласуването е до 30 декември

Номинираха Разлог за най-красива украса, гласуването е до 30 декември

В конкурса попадна и миниатюрната община Брезник, Пернишко

Община Разлог е номинирана в национален конкурс за най-красива коледна украса.

Идеята е на портала на българските общини Kmeta.bg. Онлайн конкурсът стартира на 16 декември в секцията “Кмет на месеца”. Гласуването ще продължи до 30 декември включително.

Номинирахме кметовете на 15 общини на базата на наблюдения по подготовката и изпълнението на празничната украса, пресъздаваща коледната атмосфера, съобщават организаторите. Победителите ще бъдат обявени на 5 януари. Сега е моментът в тези тежки времена да имаме повече поводи за радост, усмивки и позитивизъм, посочиха от сайта Kmeta.bg.

Още една община от Югозапада намери място в конкурса за коледна атмосфера. Това е Брезник, едно от по-малките населени места в Пернишка област. Освен 10-метровата елха, увенчана с огненочервена звезда, най-атрактивна е фасадата на местното читалище “Просвещение”, в която са използвани светлинни ефекти.

Останалите номинирани са Божурище, Трявна, Котел, Разград, Ботевград, Горна Оряховица, Несебър, Павликени, Варна, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Ямбол.

Радвам се, че порталът на българските общини е оценил коледната атмосфера в община Разлог – незаменима част от духа на празника и идващата Нова година, сподели градоначалникът инж. Красимир Герчев.

17-метровата елха в града е украсена с 500 м гирлянди и разноцветни играчки. Приказно пременена е и сградата на общината, около която има светещи храсти. Тази година празничната украса в Разлог е под надслов “В подкрепа на медиците, ще се справим заедно”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular