Saturday, May 11, 2024
HomeРегионСанданскиГордост! Сандански посрещна шампиона Петър Мицин и треньора Николай Вакареев

Гордост! Сандански посрещна шампиона Петър Мицин и треньора Николай Вакареев

Сандански посрещна шампиона Петър Мицин и треньора Николай Вакареев.

Двамата бяха приветствани от кмета на общината Атанас Стоянов. Градоначалникът поздрави шампиона и треньора за усилията и успехите, с които се гордее цял Сандански и България. Посрещане наМицин бе организирано и от целия клуб и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански, които с нетърпение очакваха завръщането на звездния тандем.

„Петър Мицин постигна исторически успех, с който се гордее цяла България.Младата надежда в плуването избра санданската школа за своята подготовка и завоюва европейската титла в дисциплината 400 метра свободен стил, и постигна нов световен рекорд за юноши, който не е подобряван от 2014 г.

Мицин приключи еврошампионата за юноши и девойки в Белград с три титли на 200, 400 и 800 метра свободен стил.

Днес цял Сандански празнува!

Гордеем се с вас!

Пожелаваме ви нови върхове и поводи за гордост!“, заявиха от общинското ръководство.

А часове преди идването си в Сандански, първият българин в историята със световен рекорд в плуването Петър Мицин бе посрещнат тържествено с торта в комплекс “Диана”, където националите се готвят.

Мицин бе посрещнат от съотборниците си, както от генералният секретар на федерацията Димитър Бобев и главният мениджър на държавния ни тим Кристиян Минковски.“Честно да си призная, не очаквах чак толкова голям успех. Главната ми цел бе да покрия олимпийски норматив”, обясни Петър. “Всичко това идва с доста труд и лишения. Но в момента съм съсредоточен единствено към подготовката за световното за младежи, което е по-късно тази година”, допълни шампионът.

Петър Мицин е Спортист на годината (2022) на Община Сандански.

RELATED ARTICLES

Most Popular