Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортОбзор на кръга! Рекорден брой голове се „изсипаха“ на терените в Югозапада

Обзор на кръга! Рекорден брой голове се „изсипаха“ на терените в Югозапада

Изненадващи резултати на мачовете ХебърІІ -Витоша, Пирин(Рз) – ЦСКА ІІ, Оборище – Славия и ФК Кюстендил – Сливнишки герой

Нови десет мача от третия междинен кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се изиграха по терените на Югозападна България в изминалата сряда. Отбелязани бяха рекорден брой 40 гола, от които 28 от домакините и 12 от гостите.

На стадион „Осогово” в град Кюстендил след победата в изминалия кръг на местния тим

като гости срещу ЦСКА 1948 ІІІ  с 3:0, се очакваше този път това да се случи  и като домакини срещу Сливнишки герой (Сливница). За всеобща изненада футболистите, на които гласува доверие Мартин Йорданов, поднесоха ново разочарование на феновете и претърпяха втора поредна домакинска загуба с 0:1. Единственото попадение в срещата отбеляза в 7-ма минута Александър Александров-Аци, бивш футболист на ФК Кюстендил, сега с фланелката на Сливнишки герой.

На стадион „Арена Симитли” възпитаниците на Стефан Гошев  победиха

дублиращия отбор на Септември (София) с 2:0 с голове на Симеон Димитров в 48-ма и Веско Весков в 86-та минути. Това бе първата победа за отбора на домакините. В следващия кръг отборът на Септември (Симитли) ще гостува в Перник на колегите си от Миньор в събота от 18 часа. „През първата част на срещата стояхме по-добре на терена, но не бяхме точни при създадените голови положения. През второто полувреме домакините стояха по-добре и отбелязаха два гола. Надяваме се в следващия мач на стадиона в Герман да победим ФК Кюстендил, сподели Иван Гешев-старши треньор на Септември ІІ.

На стадион „Свети Петър” в Банско се срещнаха едноименният тим

и ЦСКА 1948 ІІІ. И двата отбора си отбелязаха по три попадения. За домакините точни бяха Боби Ейков, Теодор  Чолев и Йордан Лечов, а за гостите – Васил Димитров, Даниел Маджаров и Кристиян Грозданов. В 67-ма минута главният съдия Вилиян Видинов  показа директен червен картон  на Михаил Цанев при резултат 3:1 за армейците. Червен картон получи и старши треньорът на домакините Боби Галчев и бе отстранен от скамейката. От треньорския щаб на ЦСКА 1948 ІІІ определиха съдийството на Вилиян Видинов като скандално, ощетявайки и двата отбора.

На стадион „Христо Ботев” в Ихтиман премериха сили местният тим

Ботев и Балкан (Ботевград). След  силен натиск на възпитаниците на Иван Редовски отборът на гостите поведе с 3:0 с попадения на Александър Асенов в 7-ма, Павел Петков в 11-та и Калоян Бонев в 13-та минути. От този момент нататък играта на гостите се срути и заваляха голове в тяхната врата. В 33-та минута Божидар Йотов намали на 1:3. В 49-та Григор Долапчиев  направи резултата 2:3. В 53-та минута Борислав Балджийски възстанови равенството – 3:3. След попадения на Николай Димитров в 79-та и на Борислав Балджийски в първата минута от продължението възпитаниците на Валери Свиленов се поздравиха с победа 5:3. В следващия мач Ботев (Ихтиман) ще гостува на ЦСКА 1948 ІІІ. От треньорския щаб на армейците по категоричен начин споделиха че ще спрат победния ход на Ботев (Ихтиман). Отборът на Балкан ще домакинства на Рилски спортист (Самоков). „Учуден съм от това, което се случи в играта на нашите футболисти, след като поведохме с 3:0 до 13-та минута. Ще анализирам всичко и ще направя всичко възможно за успешен завършек срещу Рилецо като домакини”, сподели старшията на Балкан Иван Редовски.

На стадион „Искър” в град Самоков се срещнаха Рилски спортист

и Левски ІІ (София). Домакините упражниха тотален натиск на терена и с голове на Красимир Панчев в 32-ра, Георги Божилов в 68-ма и Емил Гъргоров-Бадема в 86-та минути записаха класическа победа над дубъла на синия тим. В следващия кръг Рилецо ще гостува на Балкан в Ботевград, а Левски ІІ ще приеме  на „Герена” Чавдар (Етрополе).

В Етрополе на стадион „Чавдар” си дадоха среща едноименният тим

и ОФК Костинброд. През първата част на срещата отборът на домакините упражни натиск по всички линии на терена и с голове на Борис Димитров в 17-та, Румен Рангелов в 19-та и Кристиян Величков в 33-та минути направиха резултата класически за 3:0. През втората част на срещата отново по-добрия отбор на терена бе този на етрополчани. В 56-та минута Илиян Йорданов покачи на 4:0. В 67-ма минута резервата Стилиян Симеонов успя да намали на 4:1. Крайното 5:1 оформи Николай Иванов в първата минута от даденото продължение. В следващия кръг отборът на Чавдар ще гостува на Левски ІІ в София и ще търси победа. Отборът на Костинброд ще домакинства на Хебър ІІ (Пазарджик) с нагласа за постигане на първа победа от началото на първенството.

На стадион „Септември” в град Разлог местният тим Пирин домакинства

на ЦСКА ІІ (София). С гол на Джейхан Зайденов от дузпа в 81-ва минута възпитаниците на Димитър Мавродиев записаха първа победа от началото на първенството. Старши треньорът на ЦСКА ІІ Стамен Белчев сподели, че като цяло неговите футболисти са били по-добри на терена, но пропуските на Илиян Антонов на два пъти, на Венци Димитров също на два пъти и един на Георги Димитров са причината да се стигне до загуба. В следващия кръг Пирин (Разлог) ще гостува на Витоша (Бистрица), а ЦСКА ІІ ще домакинства на Оборище (Панагюрище) и ще търси победа на всяка цена. Старши треньорът на Оборище Ивайло Аспарухов също обяви, че с променен състав ще търси победа срещу армейския тим.

На стадион „Орчо Войвода” изненадващо отборът на Славия ІІ победи

с 3:1 местния Оборище (Панагюрище). Головете за „белите” отбелязаха Александър Георгиев–два, и Кристиян Христов-един. Почетното попадение за отбора на Оборище бе дело на Кристиян Георгиев.

На стадион „Миньор” в Перник се срещнаха местния тим

и Вихрен (Сандански). Това всъщност бе дербито на кръга между два отбора, кандидати за първото място. С далеч по-добра игра на терена възпитаниците на Христо Господинов постигнаха убедителна победа с 4:1 след две попадения на Кристиян Слишков в 76-та и 88-ма минути и на Божидар Чуканов в 32-ра и Деян Христов в 65-та минути. Почетното попадение за Вихрен реализира Петър Христов в 85-та минута.

На стадион „Сарая” премериха сили отборите на Хебър ІІ (Пазарджик)

и ФК Витоша (Бистрица). През целия мач възпитаниците на Спас Гигов атакуваха вратата на гостите и отбелязаха четири гола,  като хеттрик направи Даниел Кадьов, а едно попадение отбеляза Филип Парутев. „Главният съдия Любомир Вушовски неправилно отмени две попадения при резултат 0:0, а пропуски направиха Филип Парутев, Даниел Кадьов и Милен Николов. Това е причината да не направим още по-убедителна победата ни над отбора на Витоша (Бистрица). В следващия  мач ще търсим нова победа като гости в Костинброд”, сподели Спас Гегов-наставник на Хебър ІІ (Пазарджик). Отборът на Витоша ще домакинства на Пирин (Разлог), и според старши треньора Кристиян Узунов се очаква убедителна победа на неговия тим.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular