Monday, May 6, 2024
HomeРегионОбщината в Сапарева баня очаква 910 000 лв. приходи от имоти

Общината в Сапарева баня очаква 910 000 лв. приходи от имоти

Юлияна КОЛЧАКОВА

910 000 лв. приходи от имоти очаква общината в Сапарева баня, става ясно от тазгодишната програма за управление и разпореждане с общинската собственост. От управление на имоти, общинска собственост, се очаква да постъпят 245 000 лв. В това число са: 40 000 лв. от отдаване под наем на помещения, ползване на пазари, тържища, тротоари и др.; 40 000 лв. от наеми от терени и 165 000 лв. от отдаване под наем (аренда) на земеделски земи. От разпореждане с имоти, собственост на общината, се предвижда в хазната да влязат 665 000 лв.

Сумата включва 600 000 лв. приходи от продажба и 65 000 лв. от концесии на имоти на общината.
Като необходими разходи са заложени 30 000 лв. – по 10 000 лв. за технически дейности (скици, разделяне или обединяване на имоти, заснемане на имоти и др.), оценки и задължителни застраховки за имоти публична общинска собственост.
За продажба са предвидени: 134 парцела с реализирано отстъпено право на строеж – за жилищно строителство, намиращи се в града и селата; 17 парцела в с. Паничище, от които 5 са предназначени за хотелски комплекси, един за увеселителен център, един за вилно селище, един за бензиностанция и метанстанция и един за мини ВЕЦ.
За концесия се предлагат 8 имота. Сред тях отново са парковете в Сапарева баня и Сапарево, стадионът и водоем в Сапарева баня. В списъка за концесиониране са и незастроени парцели в курорта Паничище, напоителен канал в Сапарево, спортен терен в Ресилово, преотреден за изграждане на спортен комплекс, включващ изграждане на футболно игрище, тенис корт, трибуни, паркинг и сгради за обществено обслужване.

За отдаване под наем са предвидени 903 имота, сред които земеделски земи, ливади и пасища. В графа „Наеми” са и два терена в Овчарци за поставяне на преместваеми търговски обекти.

От общината възнамеряват да прекратят съсобственост на два парцела в Паничище.
В програмата фигурират 5 обекта от първостепенно значение. Това са резервоар с вместимост 1 000 куб. м, предвиден за изграждане в горска територия в Сапарева баня, спортен комплекс, който също ще се строи в имот в града (местността Физолница), спортен комплекс за изграждане в Ресилово и две самостоятелни ски писта за алпийски дисциплини (№5 и №9), предвидени за изграждане на територията на Сапарева баня. Общинският съвет ще реши дали да приеме програмата на заседание на 23 февруари.

 

 

,

RELATED ARTICLES

Most Popular