Friday, May 10, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщински съвет –Благоевград заседава днес

Общински съвет –Благоевград заседава днес

Общински съвет –Благоевград заседава днес. Общо 56 точки са включени в дневния ред на заседанието, което ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Сред най-важните докладни са искането на кмета Р. Томов за увеличение на общинските такси и услуги и обсъждане на Наредбата за стимулиране на раждаемостта, които предизвикаха дебати сред местните парламентаристи през седмицата. Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров каза на пресконференция, че гражданите трябва да знаят, че предложението за скок на таксите е направено от кмета Томов и неговия екип. „Казвам го и го подчертавам, за да не решат гражданите по-късно, че Общинският съвет ги е увеличил”, бяха думите на Тодоров.

Общинският съветник Мехмед Вакльов даде яснота относно Наредбата за стимулиране на раждаемостта. Според наредбата през 2021 година всички семейства ще бъдат подпомогнати финансово за раждане на първо, второ и трето дете. По думите на Вакльов още при приемането на наредбата през 2020 година е станало ясно, че няма да има достатъчно средства в бюджета за подпомагане на първо и второ дете.

„За съжаление разбрахме, че и сега кметският екип подкрепя само семейства с трето дете. На мое питане защо се случва това, отговорът беше, че заради Ковид- 19 са похарчени 500 000 лв. и няма пари за подпомагане на семействата”, сподели Вакльов и определи отговорът като неразумен и неудовлетворителен.

RELATED ARTICLES

Most Popular