Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилОгнеборци от Кюстендил учат възрастни хора как да се пазят от пожари...

Огнеборци от Кюстендил учат възрастни хора как да се пазят от пожари през зимата

Служители на РДПБЗН-Кюстендил  провеждат срещи с  възрастни хора, за да обсъдят въпроси на превенцията на пожарите в бита през зимния сезон, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил.

Главен инспектор Пламен Янев – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“, и инспектор Румен Павлов от РДПБЗН запознават възрастните хора с правилата за пожарна безопасност при експлоатация на електрически отоплителни уреди и уреди на твърдо гориво за осигуряване  безопасността на техния живот и дом.

На първите срещи, провели се в края на миналата седмица с възрастни хора от Рила и Бобошево, в Дневния център за стари хора в Рила и Бобошево, присъстваха и началникът на отдел в ДСП – Бобошево  Гергина Янева, и управителят на Дневния център за стари хора – Рила Йорданка Мазникова.

Служителите на РДПБЗН ще продължат срещите с възрастни хора в Кюстендилска област, като ще разчитат на съдействието на дирекциите „Социално подпомагане“, клубовете на пенсионера, читалищата.

Представителите на тази възрастова група ще бъдат запознавани с основните причини за възникване на пожари в домовете  през зимата. Ще бъдат припомняни основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular