Tuesday, May 7, 2024
HomeСпортОгражден-1955 победи Подгорец и заслужено е на върха на таблицата

Огражден-1955 победи Подгорец и заслужено е на върха на таблицата

В мач от 7-ми кръг за първенството на Б областна група Струма-1 се срещнаха отборите на ФК Огражден-Първомай1955 от с.Първомай и ФК Подгорец-Коларово отс.Коларово. Това всъщност бе и дербито на кръга между първия – Огражден 1955, с 15 точки от 5 мача и голова разлика 27:4 и втория – Подгорец с 12 точки от 6 мача и голова разлика 26:12. Това предвещаваше оспорван двубой между стари познайници и съседни селища на територията на община Петрич, като през последните години и едните, и другите са ставали областни първенци.

Първия гол в срещата реализира в 37-ма минута Иван Тасев от гостите при бърза контраатака на Подгорец след центриране от фаул на Киров. В края на полувремето след отличен рейд на Антонио Геров последва пас към Благовест Вангелов, който с плътен шут ниско по земята оплете топката в мрежата на подгорци за 1:1.

През втората част на мача футболистите на двата тима показаха много хъс и желание за победа, но тя се усмихна на домакините. В 83-та минута Кристиян Стоилов след отлично взаимодействие със Стефан Назъров се отскубна майсторски от защитата на гостите и в премерен шут оплете топката в мрежата на стража на Подгорец за 2:1.

Това бе шеста поредна победа за отбора на Огражден-Първомай-1955, след която остават едноличен лидер в групата с 18 точки и голова разлика 29:5.

Тази среща бе наблюдавана от над 300 зрители, като една част бяха от село Коларово. Тя съвсем справедливо бе поверена на авторитетния съдия Костадин Ангелов, асистиран от силно прогресиращия Костадин Тановчев, включително и в Ефбет лига,  и Илия Илиев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular