Tuesday, May 7, 2024
HomeБизнесОтварят дърводелски цех в Ресилово

Отварят дърводелски цех в Ресилово

Дърводелски цех ще бъде отворен в Ресилово, става ясно от докладна записка до Общинския съвет в Сапарева баня. Очаква се на заседанието си на 27 април общинските съветници да

разрешат изготвянето  на  проект за Подробен устройствен план (ПУП) – Парцеларен план (ПП)  и  да дадат предварително съгласие да се учреди право на прокарване и сервитут на елемент на техническата инфраструктура – външно електрозахранване (въздушен елекропровод) на Цех за преработка на дървесина и водоплътна изгребна яма, намиращ се в Ресилово /извън границите  на  урбанизираната  територия, в м. Турските гробища/.

На сесията си в четвъртък общинските съветници в Сапарева баня ще разгледат и докладите на местните читалища за осъществяване на дейности и отчетите за изразходваните бюджетни средства за 2022 година.

Сред предложенията, които ще бъдат разгледани от съветниците, е и докладна за приемане на краткосрочна (2023 – 2026г.) и дългосрочна (2022 -2032г.)  програми за насърчаване използването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива на община Сапарева баня.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular