Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионОтваря врати първият по рода си "Фестивал на картината" в Самоков

Отваря врати първият по рода си “Фестивал на картината” в Самоков

Фестивал на картината ще се проведе за първи път в Самоков. Инициативата е на местни творци начело с художника Танер Мерт.

“Според Айншайн логиката може да ви отведе от точка А до точка Б, а въображението – навсякъде! С голяма радост каня всички съграждани на Фестивала на картината, където въображението на нашите участници ще ги отведе на едно незабравимо пътешествие в света на красотата, на багрите, на цветовете”, заяви Мерт.

Амбицията на организаторите е фестивалът да се превърне в ежегодно събитие, част от културния календар на Самоков и да се провежда два пъти годишно – пролет и есен.

Изложбата живопис ще бъде открита на 22 април от 17,30 ч в галерия “Професор Васил Захариев”. Тя ще остане там до 22 май. Специален гост на откриването ще бъде пианистката Диляна Христова.

В първото издание на “Фестивал на картината” ще участват 17 автори.

Община Самоков ще бъде представена от местните творци  Красимира Дренска, Иван Петров, Танер Мерт, Ани Инджова Белемезова, Милена Попова, Мариян Гюров, Атанаска Сели, Кирил Симчев, Христина Лобутова, Иван Шуманов и Володя Казаков.

Със свои творби ще се включат и “гости” в лицето на Петра Добревска, Лили Сотирова, Меглена Божанова, Кристина Ляхтова, Ирина Иванова и Симона Босилкова.

Събитието ще се състои с подкрепата на Община Самоков и Историческия музей. Ще бъде връчена специална награда на автора на най-красивата картина, избрана от посетителите.

RELATED ARTICLES

Most Popular