Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Пирин” победи „Марек” в контрола с 5:1 в Благоевград

„Пирин” победи „Марек” в контрола с 5:1 в Благоевград

„Пирин” победи „Марек” (Дупница) с 5:1 като домакин в първата си контролна среща от зимната подготовка.

Добро първо полувреме изиграха футболистите на „Пирин” и „Марек” на стадион „Христо Ботев” в Благоевград. В 4-тата минута грузинският нападател Гурам Гощелиани се възползва от неразбирателство между защитата и вратаря на „Марек” и откри резултата. Шест минути по-късно бързоногият дупнишки нападател Веселин Любомиров простреля вратаря на „Пирин” Петров за 1:1. Атаките се редуваха пред двете врати. В 22-рата минута Веселин Любомиров не успя отблизо да огорчи стража на „орлетата” и да даде преднина на тима си. В 33-тата минута Димитър Митев остана непокрит след изпълнение на ъглов удар в наказателното поле на „Марек” и изпрати топката в мрежата зад Евгени Спасов за 2:1. На три пъти през първата част на двубоя Милен Иванов, Димитър Владимиров и Александър Близнаков не успяха да доведат до успех атаките на гостите.


След почивката треньорите на двата отбора Уорън Фийни и Светослав Георгиев дадоха шанс на футболисти от резервната скамейка. Това, разбира се, се отрази чувствително на играта най-вече на „Марек”. В същия момент домакините разполагаха с далеч по-класни и равностойни резервни футболисти и това даде отражение на крайния резултат. В 69-ата минута Александър Дюлгеров се възползва от колективна грешка отзад на гостите след изпълнение на ъглов удар и направи резултата 3:1. Две минути по-късно Преслав Йорданов покачи на 4:1. Последния гол във вратата на гостите отбеляза Стилян Николов отново след груба грешка отзад на „Марек” при изпълнение на ъглов удар две минути преди края на срещата.
Дебют в отбора на „Пирин” направиха новопривлечените Андон Гущеров, Димитър Шейтанов и Венцислав Бенгюзов.


След мача старши треньорът на „Марек” Светослав Георгиев сподели: През първото полувреме с титулярите играхме много прилично, създадохме доста голови положения, като на три пъти Милен Иванов, Димитър Владимиров и Александър Близнаков не бяха точни отблизо срещу вратаря на „Пирин”. През втората част на срещата пуснах в игра 17-годишния вратар Николай Колев и юношите Илиян Токев, Стивън Ангелов, Кристиян Любенов, Ради Михалков, Симеон Димитров и останалите футболисти от резервната скамейка. Това бе причина да се получи спад в качеството на играта и да се стигне до този резултат. Контролите са за това – да се даде шанс на всички футболисти и да се види кой къде греши и как да отстраним всичко това до старта на пролетния дял на първенството“.
Този двубой бе ръководен от елитния съдия Георги Иванов. Следващият мач на „Марек” ще бъде на 23 януари срещу „Гранит” (Владая).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular