Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградПирин хвърли бомбата и отново шокира Лудогорец в Разград

Пирин хвърли бомбата и отново шокира Лудогорец в Разград

Пирин (Бл) хвърли бомбата на 22-и кръг в Efbet Лига и удари с 1:0 шампиона Лудогорец на “Хювефарма Арена” в Разград.

За втори пореден път “орлетата” постигат победа на този стадион след гръмкото 5:3 в края на 2021-ва – но този път успехът идва при още по-трудни обстоятелства за Пирин, който страда от огромни финансови проблеми и бъдещето е неясно.
Победното попадение в Разград падна от дузпа в края на първото полувреме. Ковальов беше спънат на границата на пеналта, а ВАР дълго разглеждаше положението за засада. В крайна сметка ситуацията беше редовна, а Преслав Йорданов вкара дузпата за 1:0. Домакините пък не направиха нищо през първото полувреме и трябваше да се събудят след почивката. Те натиснаха сериозно, но без успех.

Шампионът е на втора позиция с 50 т. зад ЦСКА с 54.

Пирин беше предпоследен преди мача, но се придвижи на 14-то място с 16 т., колкото има и 15-ият Хебър.
Настроението на футболистите в Пирин бе приповдигнато след изненадващата победа. Абсолютно заслужено, те вдигнаха купон първо в съблекалнята на „Хювефарма Арена“, а след това и в автобуса по пътя обратно за Благоевград.

22-ият кръг от сезон 2022/23 в efbet Лига със сигурност ще остане в съзнанието на трима млади и талантливи футболисти, които в него се докоснаха за първи път до елита на българския футбол.
Това са полузащитникът на ЦСКА 1948 Емил Ценов и играчите на Пирин Благоевград Марсел Бибишков и Мартин Бачев, който излезе с капитанската лента срещу Лудогорец и се отчете с цял мач. Ценов записа 19 минути при разгромната победа с 6:0 над Локомотив София, а Бибишков – 23 при успеха с 1:0 над “орлите” в Разград. Марсел Бибишков може да се похвали и със специален подарък от визитата в Разград. Той размени фланелката си с Тодор Неделев, който също направи дебют, но не в елита, а с екипа на Лудогорец.

RELATED ARTICLES

Most Popular