Tuesday, May 7, 2024
HomeАктуално от днесПревозвачи от Благоевград излизат на протест

Превозвачи от Благоевград излизат на протест

Камарата на автомобилните превозвачи в България организира днес протест срещу високите цени на горивата. Протестни действия ще има в 6 града в страната – София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас и Благоевград.

Началото на протеста в Благоевград е насрочен за 10 часа. Има промяна в първоначално обявеното място за събиране на протестиращите. Превозвачите ще се съберат на 88-ия км на АМ „Струма“, на разширението, което служи за паркинг. Това каза за Радио Благоевград председателят на камарата Димитър Димитров.

От там ще тръгне шествие в посока Симитли, към разклона за Банско, където камионите ще обърнат на детелината и ще тръгнат обратно към кръговото кръстовище при Благоевград, където всеки автомобил ще поеме по своя маршрут. Събирането на автомобилите ще започне час и половина преди насрочения начален час.

В протестното автошествие се очаква да се включат поне 40 автомобила.

Димитър Димитров подчерта, че няма да бъдат затваряни магистрали и основни пътища. Затруднение на движението ще има, заради преминаването на толкова много техника, но затваряне няма да има./Радио Благоевград

 

RELATED ARTICLES

Most Popular