Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаРейсът в Дупница поскъпва от 14 март

Рейсът в Дупница поскъпва от 14 март

Пътниците ще се возят на цена от 1 лв., превозът до Бобов дол става 2,60 лв., до Кюстендил – 5 лв.

 

Поскъпват билетите за градския транспорт и за част от автобусите от и до Дупница.„Нови цени на някои от билетите за междуградски и градски транспорт от квотата на община Дупница влизат в сила от 14 март. С писма до община Дупница фирмитe превозвачи посочват новите цени по линиите, които обслужват. Цените се повишават заради драстичния скок на горивата. Билетите за градския транспорт в Дупница ще станат 1 лев, като досега бяха 80 стотинки. С 30 стотинки поскъпват билетите от и до селата Самораново, Бистрица и Джерман, които вече ще струват 1,20 лева.

С 20 стотинки скачат цените и по линията Дупница-Крайници. До Яхиново билетите ще струват 1,20 лева, до Червен брег – 1,40, а до Крайници – 1,60.

Пътуващите до Благоевград пък ще заплащат по 3,50 лева (при 3,00 лева в момента), до Кюстендил – 5 лева, до Бобов дол – 2,60 лева, до Бобошево – 2,50, до Сапарево – 2 лева, Рилски манастир -7 лева и до Рила – 4,50.

До момента в деловодството на община Дупница са получени искания за промяна в цените по тези направления. При нови изменения на другите линии община Дупница ще информира своевременно”, съобщиха от общинската администрация.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular