Tuesday, May 7, 2024
HomeСкоростиРуският УАЗ излиза на пазара в САЩ

Руският УАЗ излиза на пазара в САЩ

Ин­те­ре­си­те на ав­то­мо­бил­ния за­вод в Уля­новск ще бъ­дат пред­с­та­ве­ни от Bremach Inc. Мно­зи­на ще се съг­ла­ся­ват, че 2020 г. се ока­за, ме­ко ка­за­но, стран­на. А сед­ми­ца пре­ди прик­люч­н­ва­не­то й ста­на из­вес­т­но, че УАЗ ще про­да­ва ав­то­мо­би­ли­те си в САЩ. Всич­ко е се­ри­оз­но: в чуж­би­на ин­те­ре­си­те на ав­то­мо­бил­ния за­вод в Уля­новск ще бъ­дат пред­с­та­ве­ни от Bremach Inc, ко­я­то пре­ди 12 го­ди­ни бе­зус­пеш­но се опи­та да ус­та­но­ви про­даж­би на ита­ли­ан­с­ки кро­со­у­въ­ри със съ­що­то име. Ос­вен то­ва през ок­том­в­ри 2020 г., два ав­то­мо­би­ла Patriot в из­пъл­не­ние Status AT дос­тиг­на­ха Ка­ли­фор­ния за мар­ке­тин­го­ви съ­би­тия и път­ни тес­то­ве. Пос­лед­ни­те ве­че са в ход и в тях учас­т­ват ин­же­не­ри от УАЗ.

Ге­ог­ра­фи­я­та на про­даж­би­те на ав­то­мо­бил­ния за­вод в Уля­новск ста­ва все по-ши­ро­ка. Рус­ки­те ав­то­мо­би­ли се пред­ла­гат не са­мо в стра­ни­те от ОНД, но и в Ев­ро­пейс­кия съ­юз, Юж­на Аме­ри­ка, Ки­тай, Мек­си­ко, Ку­ба и Близ­кия из­ток. На­ча­ло­то на про­даж­би­те в САЩ е пла­ни­ра­но за есен­та на 2021 г.

И два­та мо­де­ла ще бъ­дат с га­ран­ция за пет го­ди­ни или 96 560 ми­ли (96 560 км), а за дви­га­те­ля и тран­с­ми­си­я­та – це­ли 10 го­ди­ни или 120 хи­ля­ди ми­ли (193 121 км). По-доб­ре рус­на­ци­те да не зна­ят за то­ва.

На аме­ри­кан­ци­те ще бъ­дат пред­ло­же­ни Patriot и Pickup, но под раз­лич­ни име­на. Ав­то­мо­би­лът с пет вра­ти ще се на­ри­ча Bremach Taos, а пи­ка­път – Bremach Brio. Поз­на­ти име­на, на­ли? В се­ве­ро­а­ме­ри­кан­с­ка­та га­ма на Volkswagen има кро­со­у­вър Taos, а Honda на ази­ат­с­кия па­зар про­да­ва ком­пак­тен мо­дел Brio. Все още ня­ма ин­фор­ма­ция за тех­ни­ка­та на пи­ка­па, но за Taos е обя­вен ZMZ Pro с ра­бо­тен обем 2,7 лит­ра и мощ­ност 150 к.с. Це­ни­те са из­вес­т­ни и за два­та мо­де­ла ед­нов­ре­мен­но . Аме­ри­кан­ци­те ще траб­ва да пла­тят 26 405 до­ла­ра за Taos, а за Brio – 27 882 до­ла­ра . За срав­не­ние, Jeep Wrangler с пет вра­ти за­поч­ва от 31 815 до­ла­ра , а Ford Ranger с че­ти­ри дви­га­тел­ни ко­ле­ла с двой­на ка­би­на за­поч­ва от 30 970 до­ла­ра./ams

RELATED ARTICLES

Most Popular