Friday, May 24, 2024
HomeРегионКочериновоСтарческият дом в Кочериново търси доставчик на храни за 115 380 лв.

Старческият дом в Кочериново търси доставчик на храни за 115 380 лв.

Доставчик на хранителни продукти за Дома за стари хора търсят в Кочериново. От дома обявиха обществена поръчка с шест обособени позиции- за доставка на месо и месни хранителни продукти, на пакетирани хранителни продукти и кокоши яйца, на плодови и зеленчукови консерви, на хранителни продукти от краве мляко и доставка на мляко“, на хляб и хлебни произведения и на плодове и зеленчуци.
Спечелилият публичното състезание ще трябва да доставя хранителните продукти до франко склада на социалното заведение, като доставките на хляб са ежедневни, а на мляко, млечни продукти и всички останали продукти от обособените позиции от два до три пъти седмично по предварителна заявка на Дома за стари хора.
Изискванията са доставяните хляб и хлебни изделия да са произведени в деня на доставката. Месните заготовки и месните продукти трябва да са произведени по утвърдени стандарти, а за тези, които нямат утвърден стандарт, трябва да са произведени по технологична документация. Доставяните пресни плодове и зеленчуци трябва да са окачествени в съответствие със съответната наредба от 2010 г. за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци, да са от сортове, предназначени за консумация в прясно състояние, да са цели, здрави, свежи на външен вид, без повреди, причинени от вредители. Не се допуска доставката на плодове и зеленчуци, които са развалени и негодни за консумация.
Доставяните храни и хранителните продукти задължително се придружават от сертификат за произход, качество и срок на годност не по-малък от 75% от датата на доставка и в съответствие с изискванията на Закона за защита на потребителите. Продуктите да се доставят в съответствие с изискванията за транспортиране на съответния вид стока.
Изисквания има и по отношение на опаковките на хранителните продукти. Опаковките не трябва да създават условия за замърсяване или за преминаването на опасни за здравето вещества, трябва да са с ненарушена цялост, да са етикетирани на български език и др..
При транспортирането на храните трябва да се спазват изискванията на Регламент (ЕО) № 852/2004 година (OB L 139.30.4.2004 г.) относно хигиената на храните и действащото българско законодателство. Транспортирането на продуктите следва да се извършва от транспортни средства, регистрирани по Закона за храните и съответната наредба за хигиената за храните. Всички храни задължително следва да бъдат транспортирани в подходяща опаковка, непозволяваща контакт с каквито и да било външни фактори на замърсяване.
Прогнозна стойност на поръчката е 115 380 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на документи бе 11 юли.

RELATED ARTICLES

Most Popular