Monday, May 6, 2024
HomeСпорт“Струма” заля пет пъти отбора на Митиново

“Струма” заля пет пъти отбора на Митиново

Общо шест гола бяха отбелязани в мача от 8-ия кръг за първенството на областна група “Струма-2” между отборите на “Струма” /Марикостиново/ и “Светкавица” /Митиново/. Това са два от най-силните отбори в групата. В този двубой далеч по-добър отбор на терена бе този на домакините. Гостите се бяха организирали стабилно отзад и разчитаха само на контраатаки. В 15-ата минута Мариан Терзиев бе изведен пред наказателното поле на “Светкавица” и от движение опъна мрежата зад стража на гостите за 1:0. В 31-вата минута Йордан Бербатов изведе от дълбочина Мартин Бояджиев, който се насочи директно срещу вратата на гостите, навърза трима от изпречилите му се футболисти и насочи кълбото в долния ъгъл за 2:0. Осем минути по-късно Йордан Бербатов изведе Мартин Бояджиев пред очите на пазещия го отзад футболист на гостите, но Бояджиев майсторски се завъртя и от движение оплете топката в мрежата на противниковия страж за 3:0. До края на първата част на мача пропуски направиха Йордан Бербатов и Мартин Бояджиев.

След почивката футболистите на “Светкавица” промениха схемата си на игра с двама нападатели напред, търсейки промяна на резултата. Възпитаниците на Атанас Терзиев продължиха да играят по крилата и така се стигна до отбелязване на нови попадения. В 52-рата минута Мартин Бояджиев отдясно насочи кълбото към Мариан Терзиев, който майсторски простреля вратаря на гостите за 4:0. Шест минути по-късно Росен Симонски след отлично изпълнен фаул изпрати топката в наказателното поле на домакините и там при настъпилото меле Георги Тодоров с крак изненада вратаря на “Струма” за 4:1. В 71-вата минута Йордан Бербатов получи удобна топка отдясно от Веселин Найденов, навлезе на скорост вътре в наказателното поле на “Светкавица” и накара техния страж за пети път да вади топката от мрежата си. Отличната игра на вратаря на гостите Атанас Ковачев бе причина да не се стигне до по-голяма загуба от отбора на “Струма”, отразявайки ударите на Веселин Найденов, Мариан Терзиев, Йордан Бербатов и Георги Бъчваров. Марин Георгиев-Мерата от отбора на “Струма” със страхотен шут уцели дясната странична греда зад вратаря на “Светкавица”.

След мача наставникът на “Струма” /Марикостиново/ Атанас Терзиев изрази задоволство от играта на футболистите, които взеха участие в този успешен мач, и заяви, че вече мислят за дерби мача срещу “Огражден-1955” в Първомай в неделя.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular