Monday, May 6, 2024
HomeРегионСамоковС 431 000 лв. превръщат бившето помощно училище в Самоков в нов център за...

С 431 000 лв. превръщат бившето помощно училище в Самоков в нов център за обществена подкрепа

Предвижда се подмяна на отоплителната инсталация, която ще се финансира от общината със сумата от 10 хил. лв.

Нов Център за обществена подкрепа ще има в Самоков. Представител на фирмата изпълнител Теодор Серафимов и кметът Владимир Георгиев поставиха символично начало на строителните дейности.

Кметът подчерта, че за община Самоков е важно да разширява кръга на социалните си услуги, за да обхване повече хора в неравностойно положение от уязвими групи. От друга страна, новата социална услуга е и отговорност към настанените в Центъра за настаняване от семеен тип, които след 18-ата си година трябва да продължат извън защитеното жилище. Новият център ще бъде в сградата на бившето помощно училище „Драмалиев”. Подготвеният проект предвижда преустройство на съществуващата сграда – саниране, подмяна дограма, ремонт покрив, както и интериорен ремонт и обзавеждане. Общата стойност на проекта е в размер на 431 хил. лв.

Предвижда се подмяна на отоплителната инсталация, която ще се финансира от община Самоков със сумата от 10 хил. лв. Ще се обособят кабинети за персонала, две стаи за групова работа, кабинети за специалисти – психолог, социален работник, логопед, както и две помещения за спешно настаняване, бани, кухня и трапезария. Изпълнението на проекта дава възможност за изграждане на две нови социални услуги, в които ще се предоставя качествена грижа, съобразена с индивидуалните потребности на всеки потребител. Базата ще може да се ползва и за защита на хора, пострадали от домашно насилие.

RELATED ARTICLES

Most Popular