Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаТрима дупничани са нарушили карантината

Трима дупничани са нарушили карантината

Образувана е преписка за работещ ресторант в Сапарева баня въпреки забраната

 

Служители на ОДМВР – Кюстендил, оказват съдействие на РЗИ за проверки на лица, поставени под карантина и спазването на предписания им режим. Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област, установени са трима дупнинчани, нарушили карантинните предписания, образувана  е  преписка и е докладвана на РП.
Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, НАП, Комисия за защита на потребителите, ОДБАБХ и служители на ОДМВР от днес започват проверки на аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа – разрешителен режим, регистрационни изисквания, формиране на цени, отчетност.

Продължават проверките за стриктно спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене.
Образувана е преписка за работещ ресторант в Сапарева баня въпреки забраната. Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, информират още от ОД на МВР Кюстендил.
Следи се за спазването на разпоредбата в Заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, ще бъдат предупреждавани за спазване на противоепидемичните мерки./Дарик

RELATED ARTICLES

Most Popular