Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаХудожникът - реставратор на живата икона на св. Петка от дупнишкия храм...

Художникът – реставратор на живата икона на св. Петка от дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец”, спечели 250 000 лв. от лотария

Художникът Валери Йовкин спечели 250 хил. лв. от лотарията.  Миряни от Дупница смятат, че чрез късмета на твореца   чудотворната икона на света Петка благодари на художника за грижите му към нея и по този начин показва силата си. Има някаква голяма благодат около храма „Свети Георги”, сподели вярваща – и преди години шофьор на такси си взе билетче от магазин до храма и спечели голяма сума.

Вярващи се молят на Благовец на чудотворната икона на света Петка в храма.

Дунишкият художник и реставратор на икони Валери Йовкин е син на бившата преподавателка по френски и рисуване от Дупница Йовкина. Късметлията Валери Йовкин, който удари 250 хил. лв. от лотария, преди години реставрира няколко икони в дупнишкия храм „Свети Георги Победоносец”, сред които и чудотворната икона на храма – тази на света Петка. Йовкин рисува и реставрира икони и за дупнишкия храм „Свети Никола”. В момента Валери Йовкин живее в наследствената си къща в градската градина. Мечтата му е да рисува българското море и плажа и смята да инвестира късметлийските пари в къща на морето.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Със здраве да си ги харчиш Валери и внимавай с “приятелите” !

Comments are closed.

Most Popular