Tuesday, May 7, 2024
HomeНовиниБългарияЦацаров за Цветан Василев: Подобен случай на екстрадиция не съм виждал

Цацаров за Цветан Василев: Подобен случай на екстрадиция не съм виждал

Забавянето по случая е извън правомощията на сръбската страна. Това забавяне е необичайно. Според мен става дума за политическо влияние. Процедурите в съда продължават да вървят, но не по същество, каза главният прокурор в парламента относно делото с бившия банкер Цветан Василев.

На въпрос за екстрадицията на Димитър Желязков-Очите Цацаров отговори, че от българска страна цялата процедура е уредена.

,,Екстрадицията е изцяло в ръцете на турските съдебни власти. Всичко от наша страна е извършено на 100 процента. Що се отнася за времевия интервал – имаше спекула, че турците не били получили документите за Очите, което изобщо не е вярно. Казано по друг начин, ние сме изпълнили своите задължения, чакаме турската страна”, обясни държавният обвинител.

,,Случая Арабаджиеви продължава на пълни обороти. Назначават се експертизи. Запорирано е всичкото имущество, което се води на тяхно име”, обясни заместник-главният прокурор Иван Гешев и добави, че те все още се издирват.

Относно инцидента, в който преди няколко дни пострада полицейски служител, след като бе прострелян в главата от психично болен, Сотир Цацаров обясни, че утре ще станат ясни резултатите от експертизата за това дали лицето в действителност страда от психично разстройство.

,,Президенът на републиката е в правото си да има и да дава мнение по някои въпроси. Но за мен оценката му за Младен Маринов е политическа. А аз политически оценки не давам, давам само професионални. И ще продължавам да твърдя, че Младен Маринов е отличен професионалист”, заключи Цацаров.

RELATED ARTICLES

Most Popular