Monday, May 6, 2024
HomeРегионКюстендилШкола по вероучение за деца отвори врати в Община Кюстендил

Школа по вероучение за деца отвори врати в Община Кюстендил

Първа неделна школа по вероучение отвори врати за деца при храма „Св. Йоан Рилски“ в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил. Школата е направила първият си урок, а на него са присъствали десетина деца от селото, съобщи  архиерейският наместник на Кюстендилската духовна околия архимандрит Исаак.   .

Школата е била открита официално на Сретение Господне, разказа архимандрит Исаак. Уроците по вероучение ще води Миглена Пейчева от Кюстендил, заедно с протойерей Виктор Мачай. „Идеята ни е във всеки православен храм в Кюстендил и в селата, където има повече деца, да има такива школи по вероучение“, каза архимандрит Исаак. Той изтъкна важността от това младото поколение от най-ранна възраст да бъдат учени на вярата, за да израстват духовно.

За неделната школа по вероучение е отделена специална учебна стая в при църковната сграда на храма „Св. Йоан Рилски“ в селото.

Имаме идея в близко бъдеще да започнем да правим уроци по църковно пеене за възрастни, а уроците ще води свещеник, бивш музикант, разкри още отец Иссак./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular